Kaz Yumurtası, Tavuk Yumurtasından Büyük Deve Kuşu Yumurtasından Küçüktür.

Kaz yumurtası, tavuk yumurtası ile karşılaştırıldığında daha mat ve beyaz renkte olduğu görülebilir. Uçları küt ve yaklaşık olarak 70-110 gram arası ağırlıktadır. Kanatlı ve yumurtası yenebilen hayvanlar arasında en büyük yumurtaya sahip olan kazlar, tavuk kadar fazla yumurta verememekle birlikte bu sayı yılda belirli bir oranı geçmez. Kazların yumurta verimi düşüktür, denilebilir.

Kaz yumurtası, anne sütü haricinde insan vücudu için gerek olan tüm besinleri bünyesinde barındıran çok ender bir yumurtadır. Kaz yumurtası yenir mi? gibi bir şüpheniz varsa eğer gelin kaz yumurtasının besin değerlerini inceleyelim:

1 adet kaz yumurtasında 185 kcal, 13,27 gram lipit, 1,35 gram karbonhidrat içerir. Kaz yumurtası protein değeri 13,87 gramdır.

Gelelim Faydalarına, Kaz Yumurtasının Faydaları Nelerdir?

  • Kaz yumurtası, içeriğindeki besin değerleri ile gelişme çağındaki çocukların sağlıkla büyüyebilmesi için zengin bir kaynaktır.
  • Kansızlığı gidererek vücuda büyük enerji sağlar, halsizliği giderir.
  • Bağırsak yollarını temizleyerek, bağırsakların daha verimli çalışmasına katkı sağlar.
  • Hazmı kolaylaştırır.
  • Yüksek protein değeri ile boy uzamasına yardımcı olur.
  • Metabolizmayı hızlandırır.
  • Fiziksel ve zihinsel gelişi destekler.
  • Kas ve damar yollarının düzenli çalışmasına katkı sağlar.
  • Kaz yumurtası faydaları, doğru ve düzenli tüketimle besin değerlerini çok çabuk vücuda geçirir.

Kaz Yumurtası Nasıl Saklanır?

Toplanan veya satın alınan kaz yumurtaları ne kadar kirli olursa olsun, silmeyin ve temizlemeyin. Yumurta üzerinde bulunan bu toz bir nevi koruma tozudur.

Yumurtaları 15 derecenin altında kaz yumurtası viyolü (yumurtayı koruyan ve zarar görmeden saklanabilmesine imkan sağlayan gözenekli plastik kap) içinde muhafaza edilmesi en uygunu olur. Yumurtaları viyolün içine küt kısımları aşağıya gelecek şekilde yerleştirmelisiniz.

Kaz yumurtası kuluçka işlemi görecekse, kirli olan yumurtaları nemli bir bezle nazikçe silebilirsiniz. Bu işlemle çok kirli ve gözenekleri tıkanmış yumurtanın temizlenerek içindeki ceninin nefes alması sağlanır.

Kaz yumurtası kuluçka süresi 27-30 gün arasında değişkenlik gösterebilir. Kaz yumurtası kuluçka sıcaklığı için en uygun değer 19 derecedir. Bunun dışında ortamdaki nem, hava sirkülasyonu, yumurtaların çevrilme açıları, ısı yalıtımları ve oksijen oranları da önemli faktörler arasındadır.

Kaz Yumurtası Yenir Mi? Nasıl Tüketilir? Nasıl Pişirilir?

Kaz yumurtası, tavuk yumurtasına oranla daha büyük olduğu gibi deve kuşu kadar olma da oldukça sert bir kabuğa sahiptir. Kırarken biraz sert davranmanız gerekebilir.

Kaz yumurtası ile tavuk yumurtasıyla hazırlayabileceğiniz birçok farklı tarif hazırlayabilirsiniz. Kahvaltı tarifleri dışında (omlet,haşlama vs) kaz yumurtası kullanmak isterseniz, tavuk yumurtasından daha büyük olduğu için ölçülerini iyi ayarlamanız gerekmektedir.

Çiğ tüketmek isterseniz içerisine süt ekleyip çırptıktan sonra da tüketebilirsiniz. Besin değerleri ile daha yaygın kullanımı hak eden kaz yumurtası ile hazırlayabileceğiniz tarifler tamamıyla damak zevkinize ve hayal gücünüze bağlıdır.

Kaz yumurtaları tavuk yumurtası kadar çok sayıda olmadığından marketlerde kaz yumurtasına denk gelmek zordur. Kaz yumurtası satın almak için bize ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi Burada Olabilir (Anasayfa) Tıklayınız

Amasya Kazı, Amasya Kaz, Amasya Kaz Satan Yerler, Amasya Kaz Çiftliği, Amasya Kaz Satışı, Amasya Kaz Eti, Amasya Kaz Eti Satan Yerler, Amasya Kaz Yumurtası, Amasya Kaz Yumurtası Satan Yerler, Amasya Kaz Tüyü, Amasya Kaz Tüyü Satışı, Amasya Kaz Civcivi, Amasya Kaz Civcivi Satışı, Amasya Kaz Civcivi Satan Yerler, Amasya Kaz Cinsleri, Amasya Kaz Irkları, Amasya Kaz Üretimi, Amasya Kaz Özellikleri, Amasya Kaz Yemekleri, Amasya Kaz Sote, Amasya Kaz Çevirme, Amasya Fırında Kaz, Amasya Tuzda Kaz, Amasya Kaz Yemeği, Amasya Kaz Fiyatı, Amasya Kaz Eti Fiyatı, Amasya Kaz Civcivi Fiyatı, Amasya Kaz Pişirme, Amasya Kaz Eti Faydaları, Amasya Kaz Yetiştiriciliği

Merak Ettiklerinizi Bize Sorun

Ad Soyad *
Hangi Şehirden Yazıyorsunuz? *
E-Mail Adresiniz *
Telefon Numaranız

Konu Başlığı

Sormak istediğiniz veya danışmak istediğiniz konu nedir?